Lavrov u samoizolaciji, odgođene posjete Srbiji i BiH

Šef ruske diplomatije trebao je doputovati u radnu posjetu BiH 28. oktobra, a u dvodnevnu posjetu Srbiji 28. i 29. oktobra (EPA)

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta s osobom zaraženom korona virusom, a svi planirani posjeti i sastanci se odgađaju.

“Zbog kontakta s osobom zaraženom COVID-om 19 Sergej Lavrov bit će u samoizolaciji. Ranije planirani posjeti i sastanci se odlažu. On se dobro osjeća”, navedeno je u saopćenju ruskog ministarstva.

Radne posjete

Šef ruske diplomatije trebao je doputovati u radnu posjetu Bosni i Hercegovini 28. oktobra, a u dvodnevnu posjetu Srbiji 28. i 29. oktobra, kada je bio predviđen sastanak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Lavrov je, prema pisanju beogradskih medijia, trebao prisustvovati svečanosti povodom završetka unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save i sastati se s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem, prenosi Hina.

Prema neslužbenom protokolu, planirano je bilo i sudjelovanje ruskog šefa diplomatije ceremoniji paljenja Vječnog plamena na groblju Osloboditelja Beograda.

Izvor: Agencije