Lavrov: Rusofobični stavovi crnogorskog vodstva predstavljaju izdaju

Milo Đukanović
Sergej Lavrov: Ako su političari ranjivi, njima se lako može manipulirati (EPA)

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da se rusofobični stavovi crnogorskih političara, uključujući predsjednika Mila Đukanovića, mogu smatrati izdajom.

Odgovarajući na pitanje tijekom videorazgovora sa studentima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose, on je rekao kako je “uvjeren da golema većina ljudi u Crnoj Gori ne dijeli te osjećaje” i da će crnogorski “privremeni čelnici izgubiti na značaju”, prenosi Beta, pozivajući se na agenciju Tass.

“Kad vas izda ne osoba, nego država koja je stajala uz vas, to je tužno”, naveo je šef ruske diplomacije.

Kazao je da žali zbog trenutačne situacije u odnosima dviju zemalja, jer ima simpatije prema Crnoj Gori.

‘Manipulacija s političarima’

“Nažalost, njezin trenutačni čelnik Milo Đukanović, koji zemljom vlada gotovo 20 godina, usvojio je nedvosmisleno rusofobičan stav, što je protiv zdravog razuma i svega što je ranije podržavao u odnosima s Rusijom”, rekao je Lavrov.

Dodao je da je Đukanović, koliko se sjeća, “imao problema sa zakonom na Zapadu” i da je bio “optuživan za šverc i druge stvari u nekim europskim zemljama”.

“Ne isključujem da je to bio razlog potpunog preokreta u njegovoj politici. Naravno, ako su političari toliko ranjivi, njima se lako može manipulirati”, naveo je Lavrov.

Izvor: Agencije