Oglasi

Laburisti neće podržati Brexit bez dogovora

Sporazum o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, dogovoren s Briselom, britanski Parlament je odbacio tri puta.
Laburistička stranka će podržati zakon kada se postigne sporazum, a do toga se još nije došloEPA

Britanska oporbena Laburistička stranka ne može poduprijeti sporazumu o Brexitu koji je dogovorila premijerka Theresa May sve dok se ne postigne kompromis s parlamentom, prenosi Reuters riječi glasnogovornika stranke.

Tjednima traju pregovori vlade i laburista kako bi postigli korak naprijed prema dogovoru o Brexitu.

Do sada im to nije uspjelo, no premijerka May planira staviti na glasanje Zakon o sporazumu o izlasku, koji se utvrđuju uvjeti izlaska Velike Britanije iz EU-a, u prvom tjednu lipnja.

Na taj način May bi osigurala Brexit prije nego što zastupnici odu na ljetni odmor.

Datum izlaska 31. oktobar?

"Laburistička stranka će podržati zakon kada se postigne sporazum, a do toga još nismo došli", rekao je glasnogovornik laburista.

Razdruživanje Velike Britanije od EU-a trebalo se dogoditi 29. ožujka, ali May nije bila u stanju postići da njezin sporazum o izlasku dogovoren s Bruxellesom ratificira britanski Parlament, koji ga je odbacio tri puta.

Sada je kao datum izlaska predviđen 31. listopada.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.