Oglasi

Kushner: Tragamo za činjenicama o ubistvu Khashoggija

Jared Kushner rekao da je S. Arabija bitan američki saveznik, pogotovo po pitanju suzbijanja uticaja Irana na Bliskom istoku.
Upitan da li smatra da su Saudijci prikrivali činjenice, Kushner je odgovorio da takve stvari viđa svaki danEPA

Savjetnik Bijele kuće, zet američkog predsjednika Jared Kushner, rekao je danas da i dalje traje potraga za činjenicama o ubistvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija i da su mu "oči širom otvorene".

"Dobijamo činjenice sa više mjesta, a kada te činjenice pristignu, državni sekretar će uz pomoć našeg tima za nacionalnu sigurnost ispitati u šta možemo da vjerujemo, da li je to kredibilno i šta nije kredibilno", izjavio je Kushner, prenosi Reuters.

Saudijska Arabija je do sada ponudila razna objašnjenja o tome šta se dogodilo Khashoggiju nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra, da bi u subotu potvrdili da je on mrtav, podsjeća agencija.

'Bitan saveznik'

Vladajuća partija Turske saopštila je danas da je Khashoggi žrtva "monstruozno isplaniranog" ubistva.

Upitan da li smatra da su Saudijci prikrivali činjenice, Kushner je odgovorio da takve stvari viđa svaki dan.

"Oči su nam širom otvorene. Predsjednik je fokusiran na ono što je dobro za Ameriku, na naše strateške interese", rekao je Kushner.

On je dodao da je Saudijska Arabija bitan američki saveznik, pogotovo po pitanju suzbijanja uticaja Irana na Bliskom istoku.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.