Oglasi

Kuščević: Ne bojimo se raskida koalicije sa Pupovcem

Ministar uprave Hrvatske smatra da lider SDSS-a nema razloga za ljutnju zbog spaljivanja njegove lutke na karnevalu u Kaštel Sućurcu, jer se radilo samo o pokladnom vremenu.
Nema nikakvog ozbiljnijeg razloga da bi se ova dobro funkcionirajuća koalicija raskinula, smatra Kuščević Ministarstvo uprave Hrvatske

Ministar uprave u Vladi Republike Hrvatske Lovro Kuščević izjavio je da se Vlada ne boji scenarija raskida koalicije sa SDSS-om jer nema nikakvog ozbiljnijeg razloga da bi se ta dobro funkcionirajuća koalicija raskinula, te smatra da predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac nema razloga za ljutnju zbog spaljivanja njegove lutke na karnevalu u Kaštel Sućurcu, jer se radilo samo o pokladnom vremenu.

Predsjednik SDSS-a nakon spaljivanja njegove lutke na karnevalu u Kaštel Sućurcu rekao je za N1 da je "stao na crtu preko koje neće prijeći", nakon čega su počele medijske spekulacije o mogućem raskidu koalicije.

"Svatko ima pravo razmišljati kako želi, ja ne vidim problema. Smatram da nema razloga za ljutnju s njegove strane. Mislim da je Hrvatska društvo u kojem je zaštita nacionalnih manjina na visokoj razini. Što se tiče novinarskih sloboda i nepostojanje cenzure mislim da smo na još većoj razini. Mislim da nema nikakvog ozbiljnijeg razloga da bi se ova dobro funkcionirajuća koalicija raskinula", kazao je Kuščević novinarima uoči sjednice užeg kabineta.

Poručio je da se Vlada ne boji nikakvog scenarija, te drži da će dobro odraditi posao, ne samo do kraja ovog, već i idućeg mandata.

'Spalili i Plenkovićevu lutku, to su maškare'

Kuščević ne smatra važnim ni to što su na karnevalu u Kaštelima osim Pupovčeve spalili i lutku s likom premijera Andreja Plenkovića.

"Mislim da su to maškare, karneval, pokladno vrijeme i tome ne pridajem nikakvu pažnju osim maskenbalske pažnje", dodao je.

Razina medijskih sloboda u Hrvatskoj na zavidnoj europskoj razini, nisam shvatio da novinari imaju imunitet od progona

Na upit o slučaju novinarke portala Net.hr Đurđice Klancir, kojoj su na zahtjev sisačke policije u redakciju došla dva policajca i legitimirala je jer je to zbog pokretanja tužbe zatražio odvjetnik HDZ-ova političara Ive Žinića, Kuščević je prokomentirao da policija radi svoj posao.

"Policija radi svoj posao, novine rade svoj. Držim da je razina medijskih sloboda u Hrvatskoj na zavidnoj europskoj razini", kazao je Kuščević.

Upitan kad je posljednji put policija legitimirala nekog novinara, Kuščević je poručio da ne prati rad policije, a još manje rad novinara.

"Nisam shvatio da novinari imaju imunitet od nekakvog progona ili postupanja policije. Držim da su novinari hrvatski građani kao i svi drugi i da moraju surađivati sa svim tijelima javne vlasti, pa tako i s policijom", kaže Kuščević.

Bandić: Pupovac neće izaći iz koalicije

I predsjednik Stranke rada i solidarnosti BM 365, ujedno i zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić komentirao je funkcioniranje vladajuće koalicije poručivši da se ne treba bojati za predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, koji je najavio moguće napuštanje koalicije, jer on neće izaći iz koalicije.

"Ne bu taj izašao iz koalicije", rekao je Bandić novinarima ispred Gradske skupštine.

Na upit ima li primjedbi na rad koalicije, Bandić je rekao kako "ima primjedbi jedino na svoj rad, da treba bolje, jače i odgovornije" i da je to "sad čuo od građana".

Upitan misli li da se u Hrvatskoj širi netrpeljivost prema Srbima Bandić je uzvratio da je Zagreb multietničan, multikuturalan i multikonfesionalan grad, a on može govoriti o onome za što odgovara.

Poručio je kako kolege iz 26 europskih metropola mogu doći "učiti od Bandića u gradu kako se živi multietničnost, multikulturalnost i multikonfesionalnost".

"Pojedinačne incidente osuđujem u startu i ne treba ih tumačiti kao pravilo", naglasio je Bandić.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.