Oglasi

Kurz: Snaga društva ogleda se u odnosu prema socijalno ugroženim

Govoreći o imigraciji Kurz rekao da migracija mijenja sve, i da, ako nije regulisana, ona može biti opasna po društvo.
Kada je riječ o evropskoj politici,Kurz je iskazao jasnu privrženost liberalnoj pravnoj državiEPA

Austrijski kancelar Sebastian Kurz, povodom prve godišnjice pobjede njegove Narodne partije Austrije (OVP) na parlamentarnim izborima, istakao je da je kroz sprovođenje reformi dostignuta "visina leta“, probijeni oblaci i da se sada "punim tempom" nastavlja putovanje primjene programa Vlade.

U svom obraćanju članovima Vlade i stranke, Kurz se osvrnuo i na česte kritike da Vlada, koju čine OVP i desničarska Slobodarska partija (FPO) djeluju "socijalno gladno", rekavši da je "socijalna mreža" veliko dostignuće Austrije i da je ona kršćansko-socijalna odgovornost.

Snaga svakog društva, kako je rekao, pokazuje se u ophođenju sa socijalno slabima.

'Najljepša zemlja na svijetu'

Kurz je istakao da je glavni cilj da se Austrija ponovo vrati na vrh. "Teko smo počeli da mijenjamo državu iz njenih osnova. Još je mnogo posla, još mnogo ljudi mora biti uvjereno. Imamo još mnogo posla da zajedno promijenimo našu predivnu zemlju", kazao je austrijski kancelar.

"Svi stanovnici Austrije treba da se osjećaju sigurno u ovoj zemlji i da se slobodno razvijaju. Mora biti moguće da se svi mogu osloniti na javni red. Austrija je najljepša zemlja u svijetu. Planine nam niko neće odnijeti, ali sve ostalo moramo radom da zaradimo", poručio je Kurz.

Govoreći o imigraciji rekao je da migracija mijenja sve, i da, ako nije regulisana, ona može biti opasna po društvo.

Kada je riječ o evropskoj politici, kancelar je iskazao jasnu privrženost liberalnoj pravnoj državi.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.