Oglasi

Kurti: Zajednica srpskih opština je mrtav projekt Srbije

Lider Samoopredeljenja je poučio da će tužiti Srbiju i zahtijevati ratnu odštetu od te zemlje.
Kurti smatra da je za dugoročni mir na Balkanu potrebna zajednička deklaracija o miruEPA

Lider Pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti izjavio je da će on, ako postane premijer, voditi dijalog sa Srbijom a ne predsjednik Hashim Thaci, kao i da je Zajednica srpskih opština „mrtva“.

„Zajednica je mrtva. To je srpski projekat na Kosovu i to nije volja srpske manjine u zemlji. Na Kosovu ima 132.000 Srba, zašto nisu tražili Zajednicu? To je zato što oni to ne žele. Oni žele svoja prava, a ne projekte Srbije na Kosovu. Srbija traži da nešto izvuče iz naše zemlje“, rekao je Kurti, prenosi RTK pozivajući se na Gazetu Express.

Predizborna kampanja  ometa dijalog

Tanjug prenosi kako je Kurti poručio da će uskoro u Srbiji početi predizborna kampanja što će ometati dijalog, zbog, kako je rekao, „nacionalističkih izjava“ tokom nje.

Kurti je ponovio da će tužiti Srbiju i zahtijevati ratnu odštetu i da "niko ne može da oprosti ratne dugove Srbije", kao i da je "radoznao da sazna odgovor kada stavi dugove na sto".

On smatra i da je za dugoročni mir na Balkanu potrebna zajednička deklaracija o miru.

„Mi smo spremni za to. Međutim da li je za to i Srbija“, rekao je Kurti, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.