Oglasi

Kurti: Neću Vučića za pregovaračkim stolom

Kandidat za premijera Kosova iznio je tri principa za nastavak dijaloga sa Srbijom.
Nema razgovora o kosovskoj teritoriji, drugi je princip koji je naveo Albin Kurti EPA

Kandidat za premijera Kosova Albin Kurti iznio je svoja tri principa za nastavak dijaloga sa Srbijom, od kojih je prvi da neće predsjednika te zemlje Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom.

Na skupu u Berlinu pod nazivom “Balkanski dijalozi”, na kojem su razmatrane evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine, Kurti je kao prvi princip naveo da nema razgovora kosovskog predsjednika i predsjednika Srbije i da neće Vučića za stolom.

Nema razgovora o mapama

“Nema razgovora o kosovskoj teritoriji”, drugi je princip koji je naveo predsjednik Samoopredjeljenja, tvrdi Tanjug, pozivajući se na “Kosovo Online”.

Treći princip koji je naveo Kurti je da nema razgovora o mapama.

Kosovo je centralna tema konferencije, kojoj će biti posvećene dvije od četiri plenarne sesije.

Na skupu učestvuje veliki broj političkih lidera iz regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD-a, EU-a, Njemačke i predstavnici akademske zajednice.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.