Oglasi

Kurti: Dobio sam prijetnje od 'Albanske dobrovoljačke garde'

Prijaetnja nije upućena meni, to je prijetnja Ustavnom sudu Kosova, rekao je premijer Kosova u tehničkom mandatu.
Albin Kurti kaže da će Vlada nastaviti raditi za dobrobit građana do sljedećih izboraEPA

Grupa koja sebe zove "Albanska dobrovoljačka garda" uputila je u utorak prijetnje premijeru Kosova u tehničkom mandatu Albinu Kurtiju i pripadnicima Pokreta Samoopredjeljenje.

Grupa naziva Samoopredeljenje "zločinačkom organizacijom" i prijeti da "neće čekati skrštenih ruku" zbog mogućih protesta Samoopredjeljanja u Prištini, prenosi Tanjug, pozivajući se na Kosovo Online.

"Albin Kurti i svi lideri Pokreta Samoopredjeljenje koji pomažu u organiziranju ovog protesta sada imaju razloga brinuti o svojoj i sigurnosti članova njihovih porodica od jedinica garde", piše u poruci koju je u utorak navečer na Twitteru objelodanio Kurti.

Kurti ovo upozorenje smatra prijetnjom Ustavnom sudu Kosova.

“Prijetnja upućena meni iz 'Albanske dobrovoljačke garde', ustvari, nije protiv mene. Ovo predstavlja prijetnju Ustavnom sudu [Kosova], posebno predsjedniku Suda Arta Rama-Hajrizi i sudiji izvjestiocu slučaja KO 72/20, g. Nexhmi Rexhepi. Nema drugog objašnjenja", naveo je Kurti u poruci na Twitteru.

Vlada suočena s mnogim izazovima

Kurti je izjavio sredinom maja da se Vlada kojom rukovodi suočila s mnogim izazovima, ali da će, uprkos tome, nastaviti raditi za dobrobit građana do sljedećih izbora.

"Uprkos zdravstvenoj krizi, prijetećoj ekonomskoj krizi i nepotrebnoj političkoj krizi, bili smo nezaustavljivi. U 100 dana donijeli smo 200 odluka o oslobađanju zarobljene države, borbi protiv korona virusa", kazao je on i dodao da je Vlada poduzela rane mjere u cilju sprečavanja širenja virusa.

"Zahvaljujući ranoj intervenciji, zdravstvenim radnicima, policiji i našim građanima, imamo manje smrtnih slučajeva, manje aktivnih slučajeva i Kosovo je uspješna priča kada je u pitanju upravljanje mjerama protiv širenja korona virusa", zaključio je Kurti.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.