Oglasi

Kur'an na papiru dugačkom 700 metara

Egipatski umjetnik prepisao je Kur'an na svitak papira dugačak 700 metara, te se želi prijaviti za Guinnessovu knjigu rekorda.
Mohammed tvrdi da je ostvario svjetski rekordReuters

Egipatski umjetnik, koji se sam obrazovao nakon što je napustio školu, tri godine stvara ono što se nada da će postati najveći primjerak Kur'ana u svijetu.

Saad Mohammed, koji je rukom oslikao zidove i plafone svog doma u Belqini, sjeverno od Kaira, prepisao je Kur'an na papir dugačak 700 metara.

„Ovaj Kur'an je dugačak 700 metara i naravno, to je velika količina papira“, rekao je za Reuters. „Lično sam finansirao ovaj projekat u protekle tri godine, a ja sam prosječan čovjek. Nemam imovine", rekao je Mohammed za Reuters.

Reuters

Želi u Guinnessovu knjigu rekorda

Mohammed želi prijaviti svoj projekat za Guinnessovu knjigu rekorda.

Iako postoji rekord za najveći štampani Kur'an u svijetu, do sada nema rekorda za najveći primjerak muslimanske svete knjige pisane rukom.

Mohammed kaže da se nada pomoći vlade ili zainteresovanih pojedinaca kako bi finansirao prijavu za Guinnessovu knjigu rekorda.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.