Krstajić vodi Srbiju na Mundijalu u Rusiji 2018.

Bivši reprezentativac Srbije naslijedio je Slavoljuba Muslina (EPA)

Mladen Krstajić dobio je povjerenje Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i ostat će selektor reprezentacije Srbije, koju će predvoditi na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Rusiji, potvrdio je za agenciju Tanjug sportski direktor FSS-a Goran Bunjevčević.

“Krstajić je dobio naše poverenje da u narednom periodu, zaključno sa Svetskim prvenstvom u Rusiji, sa mesta selektora predvodi seniorski tim Srbije. O detaljima dogovora sa Krstajićem razgovaraćemo više po završetku praznika, kada će biti organizovana i njegova promocija, negde u drugoj polovini januara. U svakom slučaju, izbor Stručnog odbora je definitivno Mladen Krstajić”, izjavio je Bunjevčević, koji je ujedno i potpredsjednik Stručnog odbora FSS-a.

Prvi trenerski posao

Bivši reprezentativac Srbije naslijedio je Slavoljuba Muslina i s mjesta vršioca dužnosti selektora predvodio reprezentaciju Srbije tokom novembarske turneje po Aziji, gdje je Srbija pobijedila Kinu 2:0 i igrala neriješeno protiv Južne Koreje 1:1.

Vođenje Srbije prvi mu je trenerski posao uopće nakon respektabilne igračke karijere, u kojoj je igrao za Partizan, Werder i Schalke.

Srbija je u grupi D Mundijala u Rusiji sa selekcijama Brazila, Švicarske i Kostarike.

Izvor: Agencije