Krstajić smijenjen, Stanojević najavio odlazak

Potvrđene su najave da će Krstajić platiti visoku cijenu zbog kritika koje je uputio na račun prvog čovjeka beogradskog kluba (AFP)

Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan iz Beograda smijenio je večeras sportskog direktora Mladena Krstajića, a nakon ove odluke sasvim je izvjesno da će šef stručnog štaba „crno-belih“ Aleksandar Stanojević podnijeti ostavku, prenosi Tanjug.

Stanojević je trenutno na odmoru, ali je po saznanju o smjeni Krstajića ogorčeno izjavio da je razočaran onim što se dogodilo, dodajući da je takvu odluku UO i očekivao poslije svega što se dešavalo posljednjih dana.

„Od večeras sam bivši trener Partizana i, što se mene tiče, neka predsednik kluba Dragan Ðurić počne da traži novog šefa stručnog štaba. Moram, međutim, da priznam kako sam verovao i da će Ðurić pokazati da ima morala da i on podnese ostavku. To bi bilo najpoštenije, ako je već krivca za sve pronašao u Krstajiću“, rekao je Stanojević za Večernje Novosti.

Ponosan na rad

 „Ko je to podržao Ðurića poslednjih dana i da li je iko stavio njegov rad pod lupu? Ako vidiš da niko nije uz tebe, valjda je logično da odeš, a ne da se boriš za fotelju“, naglasio je trener Beograđana.

„Sa tim nemam problema, nisam došao za trenera Partizana samo da bi se pričalo da sam trener. Nemam zato ni najmanji problem da odem u ovakvoj situaciji. Tu nema mnogo šta da se komentariše, postoje principi koje sam uvek poštovao i poštovaću ih i dalje”, poručio je Stanojević, dodajući da će mnogo više reći na konferenciji za medije poslije Nove godine.

Smijenjeni sportski direktor Partizana Krstajić rekao je da nije tužan, već ponosan što je „svoj posao radio najbolje što zna.“

„Radio sam ono što je bilo u opisu mog posla i štitio naš sportski sektor. Svakoga mogu da pogledam u oči i mogu da odem bilo gde, jer sam ponosan na ono što sam radio u Partizanu“, rekao je novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

On je demantovao tvrdnju potpredsjednika kluba Mileta Jovičića da se u septembru zalagao za smjenu trenera Stanojevića poslije poraza od irskog Shamrocka u kvalifikacijama za Ligu evropskih prvaka.

„Treba ostaviti stvari da prenoće. Baš o tome ću pričati narednih dana, jer navijači Partizana zaslužuju da znaju šta je istina“, poručio je Krstajić, koji je igračku karijeru završio 29. maja, a na funkciju sportskog direktora Partizana stupio 10. juna ove godine.

Jedini član UO koji je glasao protiv smjene Krstajića bio je nekadasnji igrač „crno-belih“ Albert Nađ.

„Nije tačna tvrdnja potpredsednika Jovičića da sam za Krstajića glasao zato što smo bivše kolege fudbaleri, već sam to učinio zbog onoga što je Krstajić radio na mestu sportskog direktora. Ostajem član UO i skupštine kluba i sada nam predstoji borba za Partizan“, rekao je Nađ.

Po statutu kluba, delegati skupštine mogu smijeniti UO i predsjednika, a za sazivanje vanredne skupštine potrebna je jedna trećina od ukupnog broja delegata.

Pitanje zarade

Jovičić je ranije rekao da je Krstajić razriješen dužnosti zbog povrede radnih obaveza i da će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak u okviru kluba.

To je bila glavna odluka večerašnjeg zasijedanja UO beogradskog kluba na kojem je još dogovoreno da se u narednih 30 dana zakaže redovna sjednica skupštine kluba, a da se zaduže Nadzorni odbor i revizorska kuća da naprave izvještaj o poslovanju kluba koji će biti predstavljen skupštini.

Jovičić je naveo da je za odluku o smjeni Krstajića glasalo devet članova UO, a da je samo Nađ bio protiv.

„U dugoj diskusiji pokušali smo da razrešimo nesuglasice povodom Krstajićevog nedavnog nastupa u medijima. On je rakao da nije imao nameru nikoga da uvredi, ali nije želeo da se izvini rukovodstvu kluba, zbog čega smo i donelu odluku o smeni“, rekao je Jovičić u obraćanju medijima u SC Teleoptik umjesto predsjednika kluba Dragana Ðurića, koji nije želio izaći pred novinare.

Potpredsjednik Partizana je kazao da je Krstajić navodno tražio smjenu trenera Stanojevića prije tri mjeseca, ali da je na sastanku UO Ðurić tada „sačuvao“ šefa stručnog štaba.

„Kao i svi članovi UO, Krstajić je tada tražio smenu Stanojevića i čak pregovarao sa Nebojšom Vignjevićem iz kulskog Hajduka. Samo noć pred sastanak prethodnog UO Krstajić je pričao sa Vignjevićem, a zatim je sledeći dan demonstrativno napustio sastanak i podržao Stanojevića”.

On je demantovao Krstajićeve tvrdnje da klub ne posluje na transparentan način.

„Od Lige šampiona nismo zaradili 15, već 11 miliona evra. Sav taj novac smo potrošili na primanja zaposlenih, kredite, obeštećenja drugim klubovima i radove na stadionu i u SC Teleoptik. Ne sme se zaboraviti ni da smo po dolasku u klub 2007. godine zatekli 13 miliona evra duga, a da smo uspeli da iz godine u godinu povećavamo budžet, pa je tako prošle godine on iznosio 23 miliona evra”, precizirao je potpredsjednik Partizana.

Jovičić je dodao da mu djeluje kako je Krstajić ispao samo „batina u tuđim rukama“, ali nije želio otkriti u čije ime.

Potpredsjednik Partizana demantovao je da je mladi stoper Matija Nastasić prodat italijanskoj Fiorentini „kao otplata duga izvjesnim menadžerima“.

Izvor: Agencije