Kremlj tvrdi da je na udaru kibernetičkih napada iz Evrope i SAD-a

Haker, Cyber napad, Računalo, Tastatura
Izvještaj ukazuje na seriju propusta pripisanih davanju prioriteta izgradnji alata za hakiranjem nad njihovim osiguravanjem (Reuters)

Ruske strukture, uključujući internetsku stranicu predsjednika [Vladimira Putina], redovito su na meti kibernetičkih napada iz Sjedinjenih Američkih Država i Europe, izjavio je u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentirajući pisanje američkih medija o kibernetičkom napadu američke vojske na rusku “Agenciju za istraživanje interneta” tijekom izbora za Kongres prošle godine, on je rekao da ne zna jesu li podaci o tom napadu pouzdani, prenosi Tanjug od ruske agencije TASS.

Peskov: Napadi na konstantnoj bazi

“Ali, općenito gledano, velik broj kibernetičkih napada na konstantnoj bazi realizira se s teritorija SAD-a protiv raznih ruskih organizacija, pravnih i fizičkih osoba. To je stvarnost u kojoj živimo”, poručuje Peskov.

“Ne kažem tko može biti iza ovih napada, ali potvrđujemo da je velik broj njih organiziran na konstantnoj bazi. Pratimo one koji stoje iza napada, primjerice, na internetsku stranicu predsjednika. Oni su iz Europe, Sjeverne Amerike itd.”, naveo je Peskov.

Iz SAD-a i europskih zemalja ranije su i prema Rusiji upućivane optužbe za kibernetičke napade, koje je Moskva često odbacivala. 

Izvor: Agencije