Oglasi

Kremlj: Optužbama protiv Rusije nedostaju konkretni dokazi

Moskva je spremna proučiti dokaze o navodnim cyber napadima, pod uslovom da oni dođu od Holandije, i to kroz zvanične kanale.
Rusija ne uzima u obzir navode zapadnih medija o cyber napadima kao relevantne i dovoljne dokazeEPA

Kremlj je saopštio da optužbama Zapada o globalnim hakerskim aktivnostima Rusije nedostaju konkretni dokazi, javlja Reuters.

Rusija je, kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, spremna da prouči dokaze o navodnim sajber napadima pod uslovom da oni dođu od Holandije, i to kroz zvanične kanale.

On je dodao da Rusija ne uzima u obzir navode zapadnih medija o sajber napadima kao relevantne i dovoljne dokaze.

Navodi medija nisu dokazi

"Ne, to nisu dokazi. Postoje uspostavljeni i funkcionalni kanali između odgovarajućih agencija, unutar mehanizma za pružanje pravne pomoći. Dokumenta, dokazi i druge zvanične informacije, prenose se ovim kanalima. Spremni smo da ih razmotrimo, ali nemamo nikakvu nameru da takve teme razmatramo kroz masovne medije", rekao je Peskov, prenosi agencija Tass.

Zemlje Zapada izdale su u četvrtak zajedničko saopštenje kojim je Rusija optužena za globalnu hakersku kampanju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.