Oglasi

Kravice i Brač među najljepšim mjestima u Evropi

Laskava titula koju su Njujorčani udijelili Kravicama rezultat je prirodnih ljepota i dugogodišnjeg rada na jačanju potencijala ovih vodopada. 
Milioni turista se svake godine sliju na "Kravice"Fena

Poznati američki turistički časopis Conde Nast Traveller uvrstio je vodopad Kravice kod Ljubuškog među dvadeset najljepših mjesta u Evropi.

"Sigurno ste čuli za vodopade iz Nacionalnog parka Krka u Hrvatskoj, ovi vodopadi su toliko popularni da je ograničen broj posjetitelja. Ali na sreću, u Bosni i Hercegovini ima mnogo prelijepih vodopada u kojima također možete uživati. Posjetite smaragdne vodopade koji su skriveni u predivnim zelenim šumama“, stoji u opisu na stranici ovog poznatog časopisa.

Laskava titula koju su Njujorčani udijelili Kravicama rezultat je prirodnih ljepota i dugogodišnjeg rada na jačanju potencijala ovih vodopada. 

Dobra gastronomska ponuda

Milioni turista se svake godine sliju na Kravice, a očekivano, ljetni mjeseci su najjači.

Visina vodopada je od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi koji su ostavili lijepe prirodne tragove. 

Dobra gastronomska i ugostiteljska ponuda te pristupačna šetnica ono su što privlači ljude u ovu oazu koja može poslužiti kao dobar osvježivač u vrućim ljetnim danima.

Osim Hercegovine i Kravica, iz časopisa za posjet preporučuju i druge evropske turističke destinacije poput Istočnih Karpata u Rumuniji, španskog Las Medulasa, Zlatnog Rata na Braču, slovenske rijeke Soče i drugo.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.