Kravice i Brač među najljepšim mjestima u Evropi

Milioni turista se svake godine sliju na "Kravice" (Fena)

Poznati američki turistički časopis Conde Nast Traveller uvrstio je vodopad Kravice kod Ljubuškog među dvadeset najljepših mjesta u Evropi.

“Sigurno ste čuli za vodopade iz Nacionalnog parka Krka u Hrvatskoj, ovi vodopadi su toliko popularni da je ograničen broj posjetitelja. Ali na sreću, u Bosni i Hercegovini ima mnogo prelijepih vodopada u kojima također možete uživati. Posjetite smaragdne vodopade koji su skriveni u predivnim zelenim šumama“, stoji u opisu na stranici ovog poznatog časopisa.

Laskava titula koju su Njujorčani udijelili Kravicama rezultat je prirodnih ljepota i dugogodišnjeg rada na jačanju potencijala ovih vodopada. 

Dobra gastronomska ponuda

Milioni turista se svake godine sliju na Kravice, a očekivano, ljetni mjeseci su najjači.

Visina vodopada je od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi koji su ostavili lijepe prirodne tragove. 

Dobra gastronomska i ugostiteljska ponuda te pristupačna šetnica ono su što privlači ljude u ovu oazu koja može poslužiti kao dobar osvježivač u vrućim ljetnim danima.

Osim Hercegovine i Kravica, iz časopisa za posjet preporučuju i druge evropske turističke destinacije poput Istočnih Karpata u Rumuniji, španskog Las Medulasa, Zlatnog Rata na Braču, slovenske rijeke Soče i drugo.

Izvor: Agencije