Kraj karijere bivše svjetske prvakinje

Rolland je prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu iznenadila osvojivši zlato u spustu (Getty Images)

Bivša svjetska prvakinja u spustu, Francuskinja Marion Rolland (32) odlučila je okončati karijeru nakon posljednje teške povrede koljena, prenose svjetske agencije.

Rolland je propustila veći dio prošle sezone zbog operacije koljena, a sredinom januara ove godine, u superveleslalomu Svjetskog kupa u italijanskoj Cortini d'Ampezzo, ponovo je pokidala ligamente desnog koljena.

Francuska takmičarka je zbog operacije propustila prošlogodišnje Zimske olimpijske igre u ruskom Sočiju, a ove godine i Svjetsko prvenstvo u Beaver Creeku (Sjedinjene Američke Države).

„Zbog posljednje dvije operacije morala sam razmisliti o nastavku karijere. Shvatila sam kako nema smisla uništavati zdravlje i zbog toga sam se odlučila na prekid“, kazala je Rolland.

Rezultati u Schladmingu

Rolland je prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu iznenadila osvojivši zlato u spustu. To je njena jedina medalja sa takmičenja najboljih skijašica planete.

U Svjetskom kupu nema niti jednu pobjedu, tek jedno drugo mjesto u spustu i jedno treće u superveleslalomu 2012. godine.

Zanimljivo, drugo i treće mjesto također je osvojila u Schladmingu.

Izvor: Agencije