Kosovo nije dozvolilo utakmicu Trepče i Zvezde u Mitrovici

Zvezda je ostala neporažena u prethodna dva boravka u Londonu, i to oba puta u sjevernom dijelu, protiv Arsenala (Reuters)

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije u nogometu između Trepče i Crvene zvezde, koja se trebala igrati danas u Zvečanu kod Mitrovice, odgođena je nakon što igračima beogradskog tima nije dozvoljen ulaz na Kosovo.

Kako je potvrdio Fudbalski savez Srbije, susret će se igrati sutra u centru FSS-a u Staroj Pazovi s početkom u 15 sati, a ulaz će biti slobodan.

Ranije je Erold Salihu, generalni sekretar Nogometnog saveza Kosova, izjavio da asocijacija neće dozvoliti odigravanje utakmice u Zvečanu.

“Nećemo dozvoliti igranje utakmice jer narušava teritorijalni integritet naše države”, izjavio je Salihu za Radio-televiziju Kosova, dodavši:

Zabranjen ulazak na Kosovo

“Utakmica Crvene zvezde se odigrava na tuđoj teritoriji i za to je potrebna saglasnost Nogometnog saveza Kosova. Našao se neko pametan da zvaničnu utakmicu igra na teritoriji Mitrovice, što nije u skladu sa statutom NS Kosova, FIFA-e i UEFA-e. Nogometni savez Kosova nikada neće dati odobrenje da se utakmica odigra. Dozvolit ćemo uvijek da Crvena zvezda, Partizan ili bilo ko drugi igra prijateljske ili utakmice humanitarnog karaktera, ali zvanične ne mogu igrati.”

Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde, potvrdio je da je ekipa dobila zabranu ulaska na Kosovo.

Kako je ranije javio reporter Tanjuga, Zvezdina ekspedicija stigla je na prelaz Jarinje, ali nije mogla ući na Kosovo, dok su na prelazu bile snage kosovske specijalne policije.

Kasnije je RTS objavio da je beogradski tim krenuo nazad u Beograd.

Izvor: Agencije