Košarkaši Srbije u četvrtfinalu EP-a

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Finske sa 94:81 (23:24, 25:19, 23:21, 23:17) u osmini finala Evropskog prvenstva.

Izabranici Aleksandra Ðorđevića zabilježili su šesti trijumf na šampionatu i osigurali mjesto među osam najboljih selekcija Evrope, gdje će im rival biti Češka koja je ranije danas eliminirala Hrvatsku.

Košarkaši Srbije nisu lako došli do četvrtfinala, iako rezultat govori drugačije, pošto su nezgodni Finci dugo odolijevali, prije svega jer su u prvom poluvremenu bili veoma raspoloženi u šutu za tri poena, piše Tanjug.

Srbija se mučila sa protivnikom sve do finiša treće četvrtine kada je serijom 10:2 stekla osam poena prednosti, prije svega odlučnom igrom Raduljice u reketu.

U posljednjem kvartalu košarkaši Srbije su se “raspucali”, trojke su u nizu postizali Bogdanović, Erceg i Simonović, pa su uz dosta čvršću igru u odbrani utakmicu mirno priveli kraju.

Najefikasniji igrač na meču bio je Miroslav Raduljica sa 27 poena, Nemanja Bjelica dodao je 19 i 14 skokova, Bogdan Bogdanović 13, a Zoran Erceg 10.

‘Teška i nervozna utakmica’

Kapiten košarkaša Srbije Miloš Teodosić izjavio je poslije pobjede da su on i saigrači odigrali tešku i nervoznu utakmicu.

“Ušli smo od starta nervozno, što je i normalno za ovaj tip utakmice. Najvažnija je pobeda, ali moramo što pre da je zaboravimo. Gledali smo malo Čehe u svlačionici, delovali su sjajno. Moraju maksimalno da se poštuju, imamo tri dana da ih pogledamo. Znamo naše kvalitete i ne smemo da im dozvolimo da se razigraju”, rekao je Teodosić.

Nemanja Bjelica je nekoliko minuta poslije meča sa Fincima već razmišljao o duelu sa Česima.

“Danas smo izborili veoma bitnu pobedu u teškoj utakmici. Na kraju smo Fince slomili odbranom. Česi su sve iznendili pobedom protiv Hrvatske, igraju neverovatno, Jan Veseli pogotovo. Imaju dosta iskusnih igrača, biće nam teško”, rekao je Bjelica.

Košarkaši Srbije se sa Češkom u četvrtfinalu EP-a sastaju u srijedu.

Izvor: Al Jazeera i agencije