Košarkaši Srbije počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo

Srbija na Svjetskom prvenstvu u Kini igra u grupi D s Italijom, Filipinima i Angolom (EPA)

Košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak se okuplja u Beogradu, na početku priprema za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Na širem spisku selektora Aleksandra Ðorđevića od 18 imena nalaze se: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović i Ognjen Kuzmić, s tim da se očekuje da ga poslije saobraćajne nesreće zamijeni Nikola Jovanović.

Reprezentacija Srbije 21. jula putuje na bazične pripreme na Kopaonik, gdje će ostati do 4. augusta i utakmice protiv Borca u Čačku.

Brojne provjere

Planirane su još provjere protiv Finske u Zrenjaninu 7. augusta, tri dana kasnije protiv Litvanije u beogradskoj Štark areni, a 12. augusta protiv istog rivala u Kaunasu.

Srbija će učestvovati i na Akropolis kupu u Atini od 16. do 18. augusta, a dva dana kasnije ide u Kinu, gdje će na turniru imati provjere protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske.

Đorđevićevi izabranici na Svjetskom prvenstvu u Kini, koje se igra od 31. augusta do 15. septembra, igraju u grupi D s Italijom, Filipinima i Angolom.

Izvor: Agencije