Košarka: Kadeti BiH osvojili zlato na Olimpijadi mladih

Na putu do finala, mladih bh. košarkaši savladali su Latviju (87:61), Gruziju (81:74), Tursku (66:51), te u polufinalu Njemačku sa 80:70 (Ilustracija)

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u finalu Europskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2015. godine danas je pobijedila selekciju Španije, rezultatom 89:79, te osvojila zlatnu medalju, javljaju agencije.

Mladi bosanskohercegovački košarkaši su pobjedom nad Španijom na EYOF-u, koji se održava u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, ostvarili veliki uspjeh za bh. košarku.

Nakon što su košarkaši Bosne i Hercegovine danas osvojili zlato na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Tbilisiju pobjedom u finalu protiv selekcije Španije, reprezentativac Emir Čerkezović za Anadolu Agency (AA) je kazao kako je utakmica bila izuzetno teška.

“Bilo je vrlo teško ali smo se držali zajedno do samog kraja utakmice, čak i u momentima kada nam nije išlo. I to je bio ključ našeg uspjeha”, rekao je Čerkezović.

Talentovani sportisti

Istakao je kako pobjedu u finalu protiv Španije „posvećuju ljudima u BiH koji prate mlade bh. košarkaše“.

“Ova titula na prvenstvu je prvenstveno za ljude iz BiH bez kojih ovo ne bi mogli ostvariti. Hvala svima koji su nas podržavali tokom cijele olimpijade”, kazao je ovaj mladi košarkaš.

Na kraju je dodao kako su još jednom pokazali da BiH ima mnogo talentovanih sportista koji bi uz podršku države ostvarivali vrhunske rezultate i na najbolji način predstavljali zemlju.

Inače, delegacija BiH se iz Tbilisija vraća sutra letom preko Istanbula, a u Sarajevo treba sletiti u 10:40 sati.

Na putu do finala, mladih bh. košarkaši savladali su Latviju (87:61), Gruziju (81:74), Tursku (66:51), te u polufinalu Njemačku sa 80:70.

Za BiH na ovom takmičenju su nastupali Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Sani Čampara, Lazar Mutić, Emir Čerkezović, Vedran Mirković, Aljoša Janković, Timur Ovčina, Srđan Kočić, Adi Alikadić, Nikola Đaković i Amar Barukčija.

Izvor: Agencije