Košarka: Kadeti BiH na korak do četvrtfinala EP

Da bi osigurali plasman u četvrtfinale, bh. košarkaši u srijedu moraju pobijediti selekciju Hrvatske (Screenshot / YouTube)

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Francuske rezultatom 64:57 u drugom meču druge runde Evropskog prvenstva A-divizije u Litvaniji.

Nakon što su porazom protiv Crne Gore u prvom meču grupe F sebi znatno umanjiIi šanse za plasman u četvrtfinale, izabranici selektora Josipa Pandže danas su savladali Francuze i došli na korak od plasmana među najboljih osam ekipa Evrope do 16 godina starosti, prenosi Fena.

Najefikasniji igrač u redovima reprezentacije BiH bio je Džanan Musa sa 22 poena, osam asistencija i sedam skokova, dok je Njegoš Sikiraš dodao 13 poena i osam skokova.

Odlične igre

U timu Francuske najbolju partiju je pružio Yanik Blanc sa 16 postignutih poena.

Da bi osigurali plasman u četvrtfinale, bh. košarkaši u srijedu moraju pobijediti selekciju Hrvatske u zadnjem meču druge faze takmičenja.

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je početkom mjeseca osvojila zlatnu medalju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) 2015. godine.

Bh. košarkaši su u finalu pobijedili selekciju Španije rezultatom 89:79.

Izvor: Agencije