Oglasi

Korona izbacila 226 milijardera sa liste 'Forbesa'

Vlasnik Amazona Jeff Bezos je treću godinu zaredom na vrhu spiska svjetskih bogataša, sa 113 milijardi dolara.
Bogatstvo Jeffa Bezosa je palo za 18 milijardi dolara u odnosu na prošlu godinu EPA

U prvoj polovini marta ove godine, 226 osoba je izgubilo status milijardera usljed ekonomskog sloma izazvanog korona virusom, navodi Forbes.

Jeff Bezos je treću godinu zaredom na vrhu spiska svjetskih bogataša, ali je svjetska pandemija izmijenila listu milijardera, pa su mnogi skinuti s nje.

Bezosovo bogatstvo iznosi 113 milijardi dolara, ali je i on zabilježio pad od 18 milijardi dolara u odnosu na prošlu godinu, najviše zbog "odštete" za razvod od bivše supruge, ali su dionice njegovog Amazona porasle za 15 odsto, prenosi Tanjug.

Siromašnije više od polovine milijardera

Drugo mjesto drži suosnivač Microsofta Bill Gates sa bogatstvom od 98 milijardi dolara, što je više od 1,5 milijardi dolara više u odnosu na prošlu godinu.

Od preostalih milijardera, 51 posto ih je siromašnije nego prošle godine.

Svjetski milijarderi vrijede oko 8.000 milijardi dolara, što je pad od 700 milijardi dolara u odnosu na 2019. godinu, navode iz Forbesa.

Na najnovijoj listi našlo se ukupno 2.095 milijardera.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.