Oglasi

Komšić za savjetnika imenovao Čedomira Jovanovića

Čelnik srbijanske opozicijske Liberalno demokratske stranke savjetovat će člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bez naknade.
Komšić i Jovanović razgovarali su o stanju u regiji s naglaskom na odnose između Bosne i Hercegovine i SrbijePredsjedništvo BiH

Srbijanski političar Čedomir Jovanović imenovan je za savetnika člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, potvrđeno je u sredu iz Komšićeve kancelarije u Sarajevu.

Ta informacija medijima je dostavljena kao dio saopštenja u kojem je navedeno da se Komšić danas sastao sa Jovanovićem, predsednikom Liberalno demokratske stranke Srbije (LDS).

Dvojica politčara pritom su razgovarala o stanju u regionu sa naglaskom na odnose između Bosne i Hercegovine i Srbije.

Kako je istaknuto u saopštenju, Jovanović će na njegov izričiti zahtev funkciju Komšićevog savetnika obavljati pro bono, tj. bez bilo kakve plate.

Jovanović učestvovao u Komšićevoj kampanji

Jovanović je tokom kampanje za izbore u Bosni i Hercegovini 2018. dolazio u tu zemlju kako bi učestvovao na predizbornim skupovima Komšićeve Demokratske fronte (DF).

Pre Komšića odluku o tome da za savetnika postavi osobu koja živi i radi u drugoj državi doneo je aktuelni predsedavajući Predsedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

On je na savetničku poziciju imenovao režisera Emira Kusturicu, koji, iako rođen u Bosni i Hercegovini, već duže od tri decenije živi u Srbiji i ima prebivalište u Beogradu.

Baš kao i Jovanović, Kusturica savetnički posao, prema zvaničnim informacijama iz Dodikove kancelarije, obavlja bez naknade.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.