Oglasi

Kompanija Cruise najavila novi automobil bez volana

General Motors planira započeti proizvodnju ograničenog broja ovakvih vozila krajem 2021. ili početkom 2022. godine.
Vozilo Cruise Origin nema ni volan, ni pedale, već samo dva široka sjedišta, jedno naspram drugog, za četiri putnikaReuters

Američka kompanija Cruise saopćila je da će sa svojim većinskim vlasnikom, korporacijom General Motors, zatražiti odobrenje nadležnih institucija za proizvodnju ograničenog broja vozila bez volana i papučica za kontrolu vožnje.

Istovremeno je najavila da će povući svoj zahtjev za izuzeće koji je dostavila ministarstvu saobraćaja u januaru 2018. godine, koji se odnosi na puštanje u saobraćaj sličnih vozila konstruiranih u okviru projekta Platforma Chevrolet Bolt, prenosi Tanjug.

Ograničena proizvodnja

Revolucionarno vozilo kompanije Cruise nazvano Origin, koje je javnosti prikazano u januaru nema ni volan, ni pedale, već samo dva široka sjedišta, jedno naspram drugog, za četiri putnika.

General Motors planira da započne proizvodnju ograničenog broja ovakvih vozila krajem 2021. ili početkom 2022. godine.

Potpredsjednik kompanije Cruise, Robert Grant, naveo je da je Saobraćajna policija Kalifornije prošle sedmice dala "zeleno svjetlo" da vozilo Origin može da bude testirano u San Francisku, bez vozača.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.