Komandosi i jedriličarka krijumčarili djecu

U policijskom priopćenju navodi se da su u grupi bili veterani specijalnih snaga čija je taktika komandosa "ugrozila živote djece" (EPA)

Talijanska policija priopćila je u četvrtak da je razbila međunarodnu mrežu otmičara djece koju su tražili bogati zapadni staratelji.

U policijskom priopćenju navodi se da su u grupi bili veterani specijalnih snaga čija je taktika komandosa “ugrozila živote djece”.

Oni su naplaćivali desetke tisuća dolara za prebacivanja djece iz sjeverne Afrike u Europu koristeći glisere, stoji u priopćenju.

Nekoliko osoba je uhićeno, a identificirani su kao Luigi Cannistraro, Antonio Barazza, Sebastiano Calabrese i bivša ukrajinska jedriličarska prvakinja Larisa Moskaljenko, prenosi Fena.

U policijskom priopćenju se navodi da je Moskaljenko skupini osiguravala čamce za prelazak.

Planirali akcije na Cipru, u Libanonu i Egiptu

Grupa je izvela prvu ‘operaciju’ u listopadu prošle godine, kada je otela dijete u Tunisu i prebacila ga u Norvešku preko Sicilije.

Drugu akciju u studenom spriječila je policija, koja je prisluškivala telefonske razgovore iz jedriličarske tvrtke Moskaljenko u Palermu.

Nove akcije bile su planirane na Cipru, u Libanonu i Egiptu.

Dvoje norveških državljana i Šveđanin također su uhićeni u Tunisu. Oni su imenovani kao Elisabeth Wenche Adresen, Martin Vage i Per Ake Helgesson.

Izvor: Agencije