Oglasi

Komandant: Iran ima rakete dometa 2.000 kilometara

Zapovjednik vojske Čuvari islamske revolucije upozorio sve koji maju trupe i baze oko teritorija Irana ili na udaljenosti od 2.000 kilometara.
Trebaju znati da su na dometu visoko preciznih raketa koje posjeduje naša vojska, kaže Mohammad Ali JafariArhiva

Komandant iranske vojske Čuvari islamske revolucije, general-major Mohammad Ali Jafari, izjavio je kako njegova jedinica ima kapacitet da precizno pogodi metu na udaljenosti od 2.000 kilometara.

On je prilikom gostovanja na iranskoj državnoj televiziji govorio o prošlosedmičnom raketnom napadu na kamp Demokratske partije iranskog Kurdistana u gradu Erbilu, prenosi Anadolija.

Raketni napad na Erbil

"Vojska Čuvari revolucije se osvetila teroristima, to je istovremeno i poruka super moćnicima koji misle da Iranu mogu nametati svoje prljave ciljeve i tiraniju", rekao je Jafari.

"Svi oni koji maju svoje trupe i baze oko teritorija Irana ili na udaljenosti od 2.000 kilometara trebaju znati da su na dometu visoko preciznih raketa koje posjeduje naša vojska."

Iran je u subotu izveo raketni napad na kamp Demokratske partije iranskog Kurdistana u Erbilu, u kojem je poginulo najmanje 16 pripadnika IKDP-a, a povrijeđeno oko 40 osoba.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.