Kolumnistica optužila Trumpa za seksualni napad

Trump 1996. godine: Treba biti sramota one koji izmišljaju lažne priče o napadu kako bi pokušali dobiti publicitet za sebe (Getty Images)

Kolumnistica E. Jean Carroll optužila je predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa za seksualni napad u svlačionici njujorške robne kuće prije više od 20 godina, u članku objavljenome u petak, prenose agencije.

Carroll rekla je kako se incident dogodio oko 1995. godine kad je nabasala na Trumpa, tada poznatog trgovca nekretninama, u trgovini Bergdorf Goodman.

Ova 75-ogodišnja novinarka u članku objavljenome u New York Magazine navodi kako ju je Trump prepoznao jer je radila kao kolumnistica savjetnica i pitao je za savjet koje donje rublje kupiti nekoj ženi.

Postao je nasilan kad su krenuli prema svlačionicama, piše ona, te navodi detalje navodnog napada i silovanja.

Carroll je rekla kako ju je strah od javnog osramoćivanja spriječio da to ranije obznani.

Tekst iz New York Magazine isječak je iz njezine nove knjige i jedan je od šest incidenata u kojima su je muškarci napadali.

Veza sa Demokratskom strankom

Trump je optužbe odbacio te rekao kako nikad nije upoznao Carroll, kako su to sve „lažne vijesti“ i kako bi njena knjiga „trebala biti prodavana na odjelu fikcije“.

„Nikad nisam upoznao tu osobu u mom životu“, rekao je on i pozvao sve koji posjeduju „informacije da Demokratska partija sarađuje sa Carroll ili sa New York Magazine“ da obavijeste Belu kuću.

„Treba biti sramota one koji izmišljaju lažne priče o napadu kako bi pokušali dobiti publicitet za sebe, ili prodati knjigu, ili napraviti političku agendu“, naveo je Trump.

On je, također, zahvalio robnoj kući Bergdorf Goodman jer je potvrdila da ne posjeduje videosnimak bilo kakvog takvog incidenta.

Američki lider je optuživan da je spolno uznemiravao više od dvanaest žena, što on sve opovrgava.

Izvor: Agencije