Oglasi

Kod Rostova ekshumirani posmrtni ostaci četiri osobe

Posmrtni ostaci bit će upućeni na daljnju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize.
Radovi na ekshumaciji na ovoj lokaciji nastavit će se u narednim danimaTužilaštvo BiH

Tokom ekshumacija na lokalitetu Rostovo, u blizini Bugojna, nađeni su posmrtni ostaci četiri osobe, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Ekshumacija se nastavlja, a pronađeni ostaci bit će upućeni na daljnju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize, prenosi Anadolija.

Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine nalazi se na lokalitetu Rostovo, gdje koordinira proces ekshumacije, koji je započet u četvrtak na ovoj lokaciji.

Pronađeni dijelovi odjeće i obuće

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci najmanje četiri osobe, tri osobe na prvobitnom lokalitetu, kao i posmrtni ostaci još jedne osobe na izdvojenoj lokaciji nedaleko od prvobitne.

Osim posmrtnih ostataka, pronađeni su i dijelovi odjeće i obuće, kao i određena dokumentacija, za koju se pretpostavlja da je pripadala pronađenim osobama.

Radovi na ekshumaciji na ovoj lokaciji nastavit će se u narednim danima, a lokacija će cijelo vrijeme ekshumacije biti adekvatno osigurana i zaštićena.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.