Koalicija DPS-a prva u Nikšiću i Andrijevici

Koalicija Za evropski Nikšić osvojila je 23 odbornička mandata i naredne četiri godine imat će apsolutnu vlast u tom gradu (Srna)

Na lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici, održanim u subotu, pobijedila je koalicija koju predvodi lider Demokratske partije socijalista (DPS) i crnogorski premijer Milo Ðukanović, saopćeno je u nedjelju iz općinskih izbornih komisija.

Kako prenosi Tanjug, koalicija Za evropski Nikšić osvojila je 23 odbornička mandata i u narednom četvorogodišnjem periodu imat će apsolutnu vlast u tom gradu.

Prema preliminarnim rezultatima, Demokratski front je osvojio 13 odborničkih mandata, Socijalistička narodna partija (SNP) tri, a Pozitivna Crna Gora dva mandata.

U procentima, koalicija okupljena oko DPS-a osvojila je 51,9 posto, Demokratski front 13,2, SNP 8,5, a Pozitivna Crna Gora 6,6 posto.

Na izbore u Nikšiću izašlo je 69,6 posto birača.

Koalicija Za evropsku Andrijevicu osvojila je 28 mandata u lokalnom Parlamentu, koalicija Zajedno za Vasojeviće dva mandata, a Pozitivna Crna Gora jedan.

Nezakonit način

Demokratski front i SNP bojkotirali su lokalne izbore u Andrijevici, navodeći da su raspisani na nezakonit način.

Koalicija Za evropski Nikšić osvojila je većinu na lokalnim izborima u tom gradu nezakonitim radnjama, ocijenio je nosilac izborne liste Demokratskog fronta u Nikšiću Janko Vučinić.

“U izbornu trku ušli smo na pošten način i Demokratski front pokazao je svoju snagu. Pojačali smo izborni rezultat u odnosu na oktobarske izbore”, ocijenio je Vučinić.

Komentirajući ostvareni rezultat i pobjedu Koalicije Za evropski Nikšić, Vučinić je rekao da Demokratska partija socijalista ne bi bila to što jeste “da se ne služi svim sredstvima”.

“Na osnovu tih nezakonitih radnji, DPS je izgleda ostvario većinu u nikšićkoj Skupštini. Razočarava što izbori više nisu način na koji se može iskazati izborna volja građana i smatram da treba tražiti druge metode da se pokaže prava volja birača”, rekao je Vučinić.

Izvor: Agencije