Oglasi

Ko ne poštuje propisane mjere slijedi mu prinudna izolacija

Rok za uspostavljanje objekata za prinudnu izolaciju jest tri dana od dana donošenja naredbe.
Donesene su nove odluke s ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusom na području Federacije BiHAnadolija

Svaka osoba koja ne postupi po rješenju nadležnog organa kojim se određuje mjera izolacije za vrijeme perioda za koji je ta mjera određena bit će stavljena u prinudnu izolaciju.

Takvu odluku na vanrednoj sjednici u Sarajevu donio je Federalni štab Civilne zaštite.

S ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusom na području Federacije BiH na toj sjednici analizirane su dosad donesene mjere, razmatrane buduće i donesena nova naredba za prinudnu izolaciju, navela je Anadolija.

Osiguranje objekata i uvjeta

Naredbom se zadužuju kantonalni štabovi Civilne zaštite da, u saradnji s kantonalnim kriznim štabovima ministarstava zdravstva, kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, kantonalnim upravama policije, kantonalnim inspekcijskim organima, osiguraju objekte i uvjete za prinudnu izolaciju s potrebnim sanitarnim, zdravstvenim i drugim uvjetima boravka osoba kojima je određena mjera izolacije.

Rok za uspostavljanje objekata za prinudnu izolaciju jest tri dana od dana donošenja naredbe.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.