Kiša pravi probleme na Wimbledonu

Ivanović je sa 6:3, 3:6, 6:3 nadigrala Mariju Jose Martinez iz Španije (EPA)

Srbijanska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Grand Slam turnira Wimbledon tako što je u svom prvom nastupu u srijedu sa 6:3, 3:6, 6:3 nadigrala Mariju Jose Martinez iz Španije.

Ovaj meč je bio na programu u utorak navečer, ali je odložen za dan kasnije zbog kiše i zgusnutog programa.

Najbolje rangirana teniserka iz Srbije, koja je na takmičenju u Velikoj Britaniji 14. nositeljica, opravdala je očekivanja i poslije velike borbe zasluženo izborila drugo kolo.

Ivanović se u drugom kolu sastaje sa Ukrajinkom Katerinom Bondarenko, koja je ranije savladala Japanku Kimiko Date Krumm sa 5:7, 6:3, 6:3. Oba ranija međusobna meča pripala su Ukrajinki – 2007. u Štutgartu i 2009. na US Openu.

Drugo kolo je bilo kobno za Srbijanku Bojanu Jovanovski, koju je sa 3:6, 6:2, 8:6 nadigrala 15. igračica turnira, Njemica Sabine Lisicki.

Za iznenađenje u ženskoj konkurenciji pobrinula se malo poznata takmičarka iz Holandije Arantxa Rus, savladavši petu nositeljicu, Australku Samanthu Stosur sa 6:2, 0:6, 6:4.

Nekoliko prekida

Janko Tipsarević iz Srbije plasirao se u treće kolo turnira u Velikoj Britaniji nakon što je u drugoj rundi savladao Amerikanca Ryana Sweetinga sa 5:7, 7:5, 6:4, 6:2.

Ovaj meč bio je prekinut zbog kiše na početku trećeg seta, a pauza je očigledno mnogo više prijala srbijanskom teniseru, inače osmom nositelju takmičenja.

Probleme sa kišom imao je i hrvatski takmičar Ivo Karlović, koji je u prvom kolu pobijedio Izraelca Dudija Selu sa 6:4, 6:4, 7:6.

Karlović je prva dva seta dobio još u utorak, ali je meč prekinula kiša. Meč je nastavljen u srijedu, ali je pri rezultatu 6:5 za Hrvata ponovo prekinut zbog kiše. Nakon drugog nastavka, Karlović je bio mirniji u tie-breaku i dobio set sa 7:6.

U drugom kolu igrat će protiv Andyja Murrayja, koji je dan ranije pobijedio Nikolaja Davidenka sa 6:1, 6:1, 6:4.

Treće kolo izborio je i Srbijanac Viktor Troicki koji je u srijedu navečer nadigrao Slovaka Martina Klizana sa 6:4, 4:6, 5:7, 7:6, 6:4.

Kao i većina mečeva ovog popodneva, i ovaj duel bio je prekinut zbog kiše, u završnici trećeg seta.

Nakon povratka na teren, Slovak je poveo sa 2:1, ali to kao da je “probudilo” Troickog koji je u nastavku meča izvukao poslednje atome snage i došao do pobjede.

Troicki će u trećem kolu igrati protiv Argentinca Juana Monaca. 

Izvor: Agencije