Kinezi u Sarajevu snimaju reality show o Valteru

Ekipa je posjetila spomenik Vladimiru Periću Valteru, narodnom heroju koji je poslužio kao inspiracija za lik u filmu (Al Jazeera)

Poznati glumac Ljubiša Samardžić doputovao je u četvrtak u Sarajevo, gdje će s ekipom kineske TV stanice Sandong, koja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine počinje snimanje reality showa, obići lokacije na kojima je sniman film Valter brani Sarajevo.

Samardžić je pojasnio da nije riječ o snimanju remakea tog kultnog filma, jer smatra da bi to bilo besmisleno, već kineska TV stanica želi odati omaž filmu koji je očarao njihovu zemlju.

Istakao je da je riječ o TV stanici koju prati više od 150 miliona gledalaca te su pokušali okupiti članove ekipe koja je snimala Valtera.

Samardžić je rekao da, nažalost, režiser Hajrudin Šiba Krvavac više nije živ, a kojeg smatra tvorcem najljepše vrste filmova, one ljudske, tople, jednostavne i obične.

Posjeta Valterovom spomeniku

Ekipa je posjetila i spomenik Vladimiru Periću Valteru, narodnom heroju koji je poslužio kao inspiracija za lik u filmu.

Originalni film Valter brani Sarajevo romansirana je priča o antifašističkom pokretu u okupiranom Sarajevu tokom Drugog svjetskog rata i legendi pokreta otpora Vladimiru Periću Valteru i bio je među najgledanijim filmovima ikada u Kini.

Prema nekim procjenama, film je pogledalo gotovo milijardu ljudi.

Najavljeno je da će realizacija remakea filma Valter brani Sarajevo početi 2015. godine.

Izvor: Agencije