Kineskom institutu odobreno testiranje vakcine na ljudima

Kineska nacionalna uprava za medicinske proizvode dale je odobrenje za testiranje na ljudima (EPA)

Kineski vojni istraživački institut dobio je odobrenje da testira na ljudima svoju drugu eksperimentalnu vakcinu protiv korona virusa, što je osmi kandidat za klinička ispitivanja te zemlje, koja je postala lider u globalnoj borbi protiv COVID-a 19.

Nijedna vakcina protiv virusa, od kojeg je do sada preminulo više od 470.000 ljudi širom svijeta, do sada nije dobila odobrenje za prodaju, ali se više od deset kandidata nalazi u različitim fazama testiranja na ljudima širom svijeta.

Razvijanje novog lijeka

Novi lijek razvila je Akademija vojnih nauka, istraživački institut koji se dovodi u vezu sa Narodnooslobodilačkom armijom, a kineska nacionalna uprava za medicinske proizvode dale je odobrenje za testiranje na ljudima, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Najnoviji kandidat Akademije vojnih nauka, pod nazivom ARCoV, koristi mRNA tehnologiju, pristup koji se primjenjuje i na kandidatima koje su razvile kompanija Moderna Inc u SAD-u i njemačka firma CureVac, ali koji nikada do sada nije testiran tokom kliničkih ispitivanja u Kini, saopštio je institut na društvenoj mreži WeChat.

Izvor: Agencije