Oglasi

Kim Jong-un izdao smjernice o jačanju vojske

Sjevernokorejski lider je održao govor koji će služiti kao smjernica za jačanje vojske i odbranu nacionalne sigurnosti i suvereniteta zemlje.
Vojnici Sjeverne Koreje dobili su važan zadatak od lidera nacijeAP

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un izdao je "važne smjernice" o jačanju vojske i zaštiti suvereniteta nacije, na sastanku vladajuće Radničke partije, objavili su u nedjelju državni mediji.

Kim je sazvao sastanak Centralne vojne komisije Radničke partije i na njemu održao "historijski i važan govor", koji će služiti kao smjernica za jačanje vojske i odbranu nacionalne sigurnosti i suvereniteta, objavila je zvanična korejska novinska agencija, ne navodeći kada je sastanak održan.

Bezuslovna odanost

Vrhovni partijski i vojni lideri koji su prisustvovali sastanku "izrazili su čvrstu riješenost da bezuslovno i u potpunosti izvrše vojne zadatke koje je Kim zacrtao", prenijela je sjevernokorejska agencija.

Severna Koreja je prošlog mjeseca saopćila da će izvršiti treću nuklearnu probu u znak protesta radi međunarodnih sankcija pojačanih zbog toga što je Pjongjang u decembru lansirao raketu velikog dometa.

Sjedinjene Američke Države, Južna Koreja i druge zemlje zaprijetile su Sjevernoj Koreji da će se suočiti s teškim posljedicama ako ne odustane od plana o nuklearnoj probi, navodi AP.

Izvor: Agencije