Oglasi

KFOR odgodio vježbe zbog vremenskih prilika

KFOR je, kako je saopćeno, planirao da sprovede vježbe na raznim mjestima na Kosovu.
Trodnevna vježba KFOR-a trebala je trajati do 11. januaraArhiva

Vojne vežbe KFOR-a, za koje su kosovski mediji javili da će trajati do 11. januara u toj zemlji, odgođene su zbog vremenskih prilika.

"KFOR je planirao da sprovede vježbe na raznim mjestima na Kosovu, međutim, došlo je do odlaganja vježbi zbog vremenskih prilika", rekao je glasnogovornik KFOR-a Vincenzo Grasso za KoSSev.

Navodi i da će, kao i do sada, KFOR obavještavati javnost unaprijed o zakazanim vježbama, ali i da su snage KFOR-a u stalnom treningu kako bi mogle ispuniti svoj mandat.

Trodnevna vježba KFOR-a trebala je trajati do 11. januara.

Osiguravanje slobode kretanja

Neimenovani izvor KosovaPressa rekao je ranije da će vježba doprinijeti sigurnom okruženju i slobodi kretanja za sve građane Kosova, u skladu s Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

"KFOR će imati vježbe i uspostavit će trupe na cijeloj teritoriji Kosova, koje će se kretati širom Kosova", rekao je neimenovani izvor za KosovaPress.

"Vojnici KFOR-a obučeni su da budu spremni da se brzo rasporede ako su ugroženi sigurnost i sloboda kretanja", dodao je taj izvor.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.