Katar šalje medicinsku opremu za građane BiH

Boeing 787 Dreamliner jedan je od najvećih i najmodernijih civilnih aviona koji su ikad sletjeli u Bosnu i Hercegovinu (EPA)

Avion iz flote Qatar Airwaysa dopremit će sutra na Međunarodni aerodrom u Sarajevu medicinsku opremu koja je pomoć Katara Bosni i Hercegovini u borbi protiv novog korona virusa

“Ambasada Države Katar u Bosni i Hercegovini ima čast i zadovoljstvo obavijestiti vas da će po nalogu emira, šeika Tamima bin Hamada Al-Thanija, u utorak na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletjeti avion Qatar Airwaysa koji će dopremiti vrijednu i kvalitetnu humanitarnu medicinsku pomoć Države Katar namijenjenu građanima Bosne i Hercegovine u borbi protiv aktuelne pandemije COVID-a 19”, saopćeno je iz Ambasade Katara u Bosni i Hercegovini.

“Ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini Sultan bin Ali Al-Khater će u ime šeika Tamima bin Hamada Al-Thanija, emira Države Katar, uručiti ovaj veoma vrijedan poklon Države Katar zvaničnicima prijateljske Bosne i Hercegovine koji će dočekati katarski Boeing 787 Dreamliner”, navodi se u saopćenju, u kojem se dodaje da pomoć Katara dolazi u Bosnu i Hercegovinu kao odgovor emira Al Thanija na pismo predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

Moderni Boeing 787 Dreamliner

Boeing 787 Dreamliner jedan je od najvećih i najmodernijih civilnih aviona koji su ikad sletjeli u Bosnu i Hercegovinu.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, u zemlji su do ponedjeljka od posljedica COVID-a 19 preminule 133 osobe. Broj zaraženih iznosi 2.290, od čega se 1.436 osoba izliječilo.

U Kataru je, prema navodima sajta Worldometers, dosad preminulo 15 osoba od posljedica zaraze novim korona virusom, dok je zabilježeno više od 32.000 zaraženih.

Izvor: Agencije