Oglasi

Kanadski Parlament osudio napade Trumpa na Trudeaua

U odluci piše da su neprihvatljive riječi predsjednika SAD-a i njegovog savjetnika Petera Navarra te da one narušavaju bilateralne odnose.
Donald Trump, Justin Trudeau, SAD, KanadaRefleksije napetosti između Donalda Trumpa i lidera drugih zemalja tijekom summita G7 i dalje trajuEPA

Parlament Kanade je osudio riječi američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog glavnog savjetnika za trgovinu Petera Navarra koje su uputili na račun kanadskog premijera Justina Trudeaua.

Nakon što je u kanadskom gradu Quebecu u petak i subotu održan summit lidera G7, refleksije napetosti između Trumpa i lidera drugih zemalja tijekom summita i dalje traju.

Donji dom kanadskog Parlamenta, Dom komuna, u ponedjeljak je usvojio odluku kojom je pružio podršku premijeru ove zemlje Trudeauu.

U odluci, koja je usvojena jednoglasno, navodi se kako su neprihvatljive riječi predsjednika Trumpa i njegovog savjetnika Navarra kojima napadaju Trudeaua i Kanadu te da one narušavaju bilateralne odnose.

Naglašeno je, također, da će Kanada pružiti podršku svojim proizvođačima u vezi s porezima na čelik, aluminij i poljoprivredu, koji su razlog nesuglasica između Kanade i SAD-a.

Navarro: U paklu postoji mjesto

"U paklu postoji mjesto za sve strane lidere koji s predsjednikom Trumpom nastoje voditi zlonamjernu diplomaciju i koji mu žele zabosti nož u leđa. Zlonamjerni Justin Trudeau to je uradio na konferenciji za novinare", kazao je Trumpov savjetnik za trgovinu Navarro.

Trump je, nakon što ga je kanadski premijer kritizirao zbog carinskih tarifa na čelik i aluminij, poručio kako neće potpisati deklaraciju summita G7, a putem Twittera je napisao:

"Premijer Justin Trudeau je tijekom summita bio pristojan i ljubazan, a nakon toga je organizirao konferenciju za novinare nakon što sam ja napustio summit i rekao da 'SAD carinama vrijeđa'. Poprilično dvolično i slabo."

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.