Oglasi

Kamerunu oduzeto domaćinstvo Afričkog kupa nacija

Konfederacija afričkog nogometa je odluku donijela nakon kašnjenja u pripremama za organizaciju turnira i ustanka u blizini dva grada gdje su trebale biti igrane utakmice.
Afrički kup nacija 2019. godine prvi put će biti održan u ljeto, a trebao bi se igrati od 15. juna do 13. julaEPA

Kamerunu je oduzeto pravo na domaćinstvo Afričkog kupa nacija u nogometu 2019. godine, nakon ozbiljnih kašnjenja u pripremama za organizaciju turnira i nasilnog separatističkog ustanka u blizini dva grada gdje su trebale biti igrane utakmice.

Konfederacija afričkog nogometa - CAF donijela je odluku poslije sastanka Izvršnog odbora, prenosi Anadolija.

Također, odlučeno je da zemlje koje se žele kandidirati za organizaciju turnira ponudu mogu dostaviti do kraja decembra ove godine.

'Značajno kašnjenje'

CAF je u septembru objavio da je došlo do "značajnog kašnjenja" izgradnje stadiona i ostale infrastrukture, ali je dao Kamerunu posljednju šansu do dvije inspekcijske posjete u oktobru.

Afrički kup nacija 2019. godine prvi put će biti održan u ljeto, a trebao bi se igrati od 15. juna do 13. jula.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.