Kadri Veseli: Izgubili smo i idemo u opoziciju

Kadri Veseli je u prethodnom mandatu bio predsjednik Skupštine Kosova (EPA)

Čelnik Demokratske stranke Kosova Kadri Veseli je izjavio da ako partija na čijem je čelu ima samo jedan glas manje od pobjedničke stranke ide u opoziciju.

Demokratska stranka Kosova, prema preliminarnim rezultatima prijevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu održanim 6. listopada, treća je partija po snazi i prvi put poslije 12 godina na vlasti odlazi u opoziciju.

Veseli je rekao da je “Demokratska stranka Kosova odlučna da bude u opoziciji i igra svoju opozicijsku ulogu”, prenosi Beta.

“Ni na koji način Demokratska stranka Kosova neće biti dio vladajuće koalicije. Ne postoji cijena da se to promijeni”, kazao je on za KTV.

‘Biti opozicija ne znači uništiti zemlju’

Prema njegovim riječima, “moto predizborne kampanje, koji je bio borba protiv korupcije, ostaje i dalje prioritet stranke”.

“To je bila moja ideja i ići ću do kraja. Imat ćemo svoje odgovornosti još aktivnije u novoj ulozi kao opozicija. Biti opozicija ne znači uništiti zemlju. Moja platforma nije imala nikakve veze sa 6. listopadom, već s Kosovom poslije 6. listopada”, kazao je Veseli.

Smatra da će stranke koje su pobijedile na izborima, Pokret Samoopredjeljenje (kao prva) i Demokratski savez Kosova (kao druga), “imati problema u upravljanju državom”.

Veseli je u prethodnom mandatu bio predsjednik Skupštine Kosova.

Izvor: Agencije