Juventus kažnjen zbog (pre)prodaje ulaznica

Čelni čovjek Juventusa Andrea Agnelli suspendiran je na godinu dana (EPA)

Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza suspendirala je čelnog čovjeka Juventusa Andreu Agnellija na godinu dana zbog prodaje ulaznica “ultrasima” Juventusa, koji su se bavili ilegalnom preprodajom tih ulaznica.

Zbog Agnellijevih prekršaja, kažnjen je i Juventus, i to s 300.000 eura.

Agnelli je suspendiran samo tri tjedna nakon što je izabran za predsjednika Udruženja europskih klubova, koje broji 220 članova.

Glavni tužitelj u ovom slučaju Giuseppe Pecoraro tražio je suspenziju u trajanju od dvije i pol godine, novčanu kaznu za klub, ali dvije utakmice igranja pred praznim tribinama.

‘Profit išao kriminalnoj organizaciji’

“Djelomično sam zadovoljan, jer smo uspjeli dokazati krivnju, ali prekršaji su veoma ozbiljni i mislim da bi trebali biti teže kažnjeni”, izjavio je Pecoraro za agenciju Ansa, najavivši žalbu.

“Mislim da bi presuda još jednog suda bila korisna, uzimajući u obzir da je profit od preprodaje ulaznica išao kriminalnoj organizaciji, što je veoma ozbiljno”, dodao je Pecoraro.

Žalbu su najavili i u Juventusu.

 “Razočarani smo presudom i žalit ćemo se”, poručio je Agnellijev odvjetnik Franco Coppi.

Agnelli je priznao kako se sastajao s Roccom Dominellom, vođom navijača povezanih s kalabrijskom kriminalnom organizacijom ‘Ndranghetom.

Dominello je u prošlosti već bio osuđivan zbog ilegalne preprodaje raznih dobara, uključujući i ulaznice, te je zbog prekršaja proveo osam godina u zatvoru.

Međutim, Agnelli je tvrdio kako se s Dominellom nikada nije sastajao nasamo, već u sklopu druženja s navijačima, a nikada privatno.

Priznao susrete s navijačima

“Susreo sam se s najžešćim navijačima kako bih osigurao mir na tribinama i kako se ne bi osjećali diskriminirano. Nikada nisam dobio prijetnje od njih i nisam mislio da je Dominello mafijaš”, branio se Agnelli.

Osim Agnellija, suspendiran je i direktor osiguranja Juventusa Alessandro D'Angelo, i to na 15 mjeseci, dok su direktor sektora za prodaju ulaznica Stefano Merulla i bivši direktor marketinga Francesco Calco suspendirani na po godinu dana.

Sva četvorica su kažnjena i sa po 20.000 eura zbog narušavanja integriteta sporta i nelegalnih poslova s navijačima.

Izvor: Agencije