Jovanović: Huligani u zatvor, ne na stadione

HNS ima akcijski plan za sprječavanje nasilja na stadionima, ali se on ne provodi (EPA)

Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović poručio je onima koji su na utakmici Rijeke i Hajduka na Kantridi bacali baklje na tribinu s djecom da trebaju biti doživotno odstranjeni iz sporta, te da im treba zabraniti dolazak na utakmice.

„Huliganima smo osigurali mjesto u zatvoru, a ne na stadionima“, istaknuo je ministar Jovanović, reagirajući u Dnevniku HTV-a na navijačke nerede na jadranskom nogometnom derbiju.

Upitan što je s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS), Jovanović je rekao da HNS ima akcijski plan za sprječavanje nasilja na stadionima koji se ne provodi, te je najavio izvanrednu sjednicu Nacionalnog odbora za sprječavanje nasilja u sportu.

Teror šačice huligana

Odbor ima devet članova i čine ga pomoćnik ministra sporta Petar Skansi, ministar policije, predstavnici ministarstva pravosuđa, HNS-a, Hrvatskog olimpijskog odbora, udruga navijača, a imaju sve ovlasti utvrditi koji se propisi i zašto ne provode.

„Konačno treba krenuti u akciju koja će omogućiti ogromnoj većini da uživa u igri na nogometnim stadionima, a da ne bude talac terora šačice huligana“, rekao je ministar Jovanović.

Tijekom nogometne utakmice između Rijeke i Hajduka lakše je ozlijeđeno 13 osoba, od kojih jedno dijete i dva policijska službenika, dok je jedan policajac teže ozlijeđen.

Dijete je ozlijeđeno od bačenog pirotehničkog sredstva.

Izvor: Agencije