Još nije vrijeme za prodaju udjela Sberbanke u Agrokoru

Sberbank je navodno postavila cilj od 500 miliona eura za svojih 39 posto dionica Agrokora (EPA)

Ruska Sberbank ipak neće ishitreno prodavati svoj udeo u Agrokoru, nakon što i formalno postane vlasnik 39 odsto deonica tog koncerna, koji će se od 1. aprila zvati Fortenova Grupa, prenosi portal Seebiz izjavu savetnika glavnog izvršnog direktora Sberbank za Agrokor Maksima Poletaeva.

Poletaev, koji je budući član i predsednik Upravnog odbora Fortenova Grupa, rekao je da pre prodaje svog udela Sberbank želi da restrukturiše tu kompaniju i poveća njenu vrednost.

“Sada nije dobro vreme za prodaju i bolje je kreirati veću vrednost firme i čekati posle 2019. godine”, prenosi Seebiz izjavu Poetaeva za agenciju Blumberg.

Popraviti upravljanje kompanijom

U međuvremenu, kaže, firma mora popraviti kvalitet korporativnog upravljanja, tehnologiju maloprodajnog biznisa, korporativnu kulturu i upravljanje kompanijom.

Odgovarajući na pitanje mogu li se tokom restrukturiranja očekivati otkazi za radnike u nekim kompanijama, on je kazao da “onaj ko dobro radi svoj posao može mirno da spava”.

Kako navodi portal, Sberbank je navodno postavila cilj od 500 miliona evra za svojih 39 odsto deonica, ali se spekuliše da trenutno za taj udeo može dobiti oko 250 miliona evra.

Izvor: Agencije