Još jedna prijava protiv bivšeg ministra

Tužilaštvo je već optužilo Dragina i još 20 njegovih suradnika zbog sumnje da su oštetili pančevačku 'Azotaru' za 25 milijuna eura (Al Jazeera)

Policija je tužilaštvu za organizirani kriminal podnijela novu kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina zbog sumnje da je omogućio unošenje opasnih materija u Srbiju, njihovu preradu i skladištenje, potvrdila je srpska policija.

Draginu se novom kaznenom prijavom na teret stavlja da je kao ministar poljoprivrede prije četiri godine donio pravilnik o metodama ispitivanja gnojiva, iako to nije bilo u nadležnosti ministarstva kojim je upravljao.

Spornim pravilnikom, kako navode srpski mediji, drastično je povećana gornja granica radioaktivne kontaminacije, odnosno dozvoljene koncentracije radionukleida u neorganskom gnojivu.

Povećana radioaktivnost gnojiva

Zbog tih mjera, u Srbiju je omogućen uvoz 2,9 milijuna kilograma gnojiva s povećanom koncetracijom radioaktivnosti.

Beogradski Blic piše kako je Draginov pravilnik važio samo mjesec i pol dana te da je ukinut kada su sporne mjere stavljene izvan snage.

Tužilaštvo za organizirani kriminal već je u svibnju ove godine optužilo Dragina i još 20 njegovih suradnika zbog sumnje da su oštetili pančevačku „Azotaru“ za najmanje 25 milijuna eura, a pripremno ročište u tom procesu bit će održano 7. studenog.

Saša Dragin je u kućnom pritvoru, nakon što je poslije gotovo devet mjeseci prebačen iz pritvora u svoj stan u Novom Sadu, ali s obaveznim mjerama elektronskog nadzora.

Izvor: Agencije