Oglasi

Još jedna prijava protiv bivšeg ministra

Saša Dragin je prijavljen zbog sumnje da je omogućio unošenje, preradu i skladištenje opasnih materija u Srbiju.
Tužilaštvo je već optužilo Dragina i još 20 njegovih suradnika zbog sumnje da su oštetili pančevačku 'Azotaru' za 25 milijuna euraAl Jazeera - Arhiva

Policija je tužilaštvu za organizirani kriminal podnijela novu kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina zbog sumnje da je omogućio unošenje opasnih materija u Srbiju, njihovu preradu i skladištenje, potvrdila je srpska policija.

Draginu se novom kaznenom prijavom na teret stavlja da je kao ministar poljoprivrede prije četiri godine donio pravilnik o metodama ispitivanja gnojiva, iako to nije bilo u nadležnosti ministarstva kojim je upravljao.

Spornim pravilnikom, kako navode srpski mediji, drastično je povećana gornja granica radioaktivne kontaminacije, odnosno dozvoljene koncentracije radionukleida u neorganskom gnojivu.

Povećana radioaktivnost gnojiva

Zbog tih mjera, u Srbiju je omogućen uvoz 2,9 milijuna kilograma gnojiva s povećanom koncetracijom radioaktivnosti.

Beogradski Blic piše kako je Draginov pravilnik važio samo mjesec i pol dana te da je ukinut kada su sporne mjere stavljene izvan snage.

Tužilaštvo za organizirani kriminal već je u svibnju ove godine optužilo Dragina i još 20 njegovih suradnika zbog sumnje da su oštetili pančevačku „Azotaru“ za najmanje 25 milijuna eura, a pripremno ročište u tom procesu bit će održano 7. studenog.

Saša Dragin je u kućnom pritvoru, nakon što je poslije gotovo devet mjeseci prebačen iz pritvora u svoj stan u Novom Sadu, ali s obaveznim mjerama elektronskog nadzora.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.