Oglasi

Još bez odluke o utakmicama timova sa Kosova

FIFA odložila odluku o mogućnosti da selekcije i klubovi sa Kosova igraju prijateljske utakmice.
Sastankom u Cirihu su predsjedavali Sepp Blatter i Jerome ValckeAFP

Međunarodna nogometna federacija, nakon sastanka u Cirihu s predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije i Nogometnog saveza Kosova, odložila je odluku o mogućnosti da selekcije i klubovi sa Kosova igraju prijateljske utakmice.

Predstavnici FSS-a istakli su zadovoljstvo održanim sastankom i uvjerenje da će članovi Odbora za hitna pitanja FIFA-e i Izvršnog komiteta FIFA-e naknadno donijeti odluku.

"Poslije iznošenja stavova predstavnika dvije delegacije, čelnici FIFA-e su obavijestili prisutne da će odluka o ovom pitanju biti razmatrana i donesena na narednim sastancima najviših tijela organizacije - Odbora za hitna pitanja FIFA-e, koji će biti održan sljedeće nedelje i Izvršnog komiteta FIFA-e, zakazanog za sredinu marta", navodi se u saopćenju na internetskoj stranici FSS-a.

Usaglašeni stavovi

Sastankom u sjedištu FIFA-e u Cirihu predsjedavali su predsjednik FIFA-e Sepp Blater i generalni sekretar ove organizacije Jerome Valcke.

Navodi se da su predstavnici FSS-a prenijeli zajednički usaglašene stavove, dobijene od nadležnih državnih organa.

FSS je zatražio zabranu odigravanja bilo kakvih utakmica selekcija i timova sa Kosova sa republikama bivše Jugoslavije, ali i s međunarodno priznatim zemljama, kako na Kosovu, tako i na teritorijama tih država.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.