Još 11 žena optužilo Placida Dominga

Čuveni pjevač tvrdi da su optužbe veoma zabrinjavajuće i netačne (Reuters)

Još 11 žena optužilo je operskog pjevača Placida Dominga za seksualno uznemiravanje. Među njima je i Angela Turner Wilson, koja tvrdi da ju Domingo jednom prilikom zgrabio za grudi tako jako da je plakala od bola, prenosi Tanjug.

Agencija AP prije tri sedmice objavila je da je devet žena optužilo Dominga za seksualno zlostavljanje u operi u Los Angelesu, gdje je on dugo radio kao generalni direktor.

Čuveni pjevač, kome je 78 godina, tada je rekao da su te optužbe veoma zabrinjavajuće i netačne, ističući da vjeruje da su njegove veze sa ženama bile sporazumne.

“Ljudi koji me poznaju ili koji su radili sa mnom znaju da ja nisam neko ko bi namjerno ikoga povrijedio, uvrijedio ili osramotio”, rekao je Domingo. 

‘Govorio da je obožava’

Međutim, Turner Wilson (48), koja je radila s Domingom u operi u Washingtonu 1999. i 2000, kaže da ju je on seksualno zlostavljao. 

Za AP je ispričala kako je bila svjesna da Domingo ima reputaciju da se ponaša neprimjereno, ali da je željela vjerovati da je zainteresiran za nju samo na profesionalnom nivou, kada je, kako je navela, sjedio pored nje i govorio joj da je obožava. 

Međutim, kako je rekla, jedne večeri, prije nego što je izašla na scenu, Domingo je zavukao ruke ispod njenog grudnjaka i uhvatio je za grudi. 

“Boljelo je. Nije bilo nježno. Zgrabio me jako”, rekla je ona za AP. 

Američka agencija prenosi da nekoliko zaposlenih iza bine tvrdi da su pokušalli zaštititi mlade žene od Dominga.

Jedna od njih optužila ga je da joj je zavukao ruku ispod suknje, dok su tri rekle da ih je primorao da se ljube u svlačionici, hotelskoj sobi i na radnom ručku. 

Izvor: Agencije