Jolie u Zagrebu predstavila film

Angelina Jolie uoči promocije filma u Zagreb (Pixsell)

Američka glumica Angelina Jolie predstavila je u Zagrebu u petak navečer svoj rediteljski i scenaristički filmski prvijenac “U zemlji krvi i meda”, a na crvenom tepihu u predvorju “CineStara Arena” zadržala se oko jedan sat.

Znam da se Hrvatska, kao i Bosna, godinama borila za svoju slobodu i da vam neće biti lako gledati film, no nadam se da ćete ga prihvatiti kao što ste prihvatili mene i filmsku ekipu, rekla je Angelina Jolie zagrebačkoj publici okupljenoj na premijernoj projekciji njezina rediteljskog i scenarističkog prvijenca “U zemlji meda i krvi” u kinu CineStar Arena.

Kao njezin domaćin u Hrvatskoj, Rade Šerbedžija, koji ima jednu od ključnih uloga u filmu, rekao joj je da je napravila sjajan film koji je dio njezine posebne misije, poručivši joj da bi volio da mu jednog dana bude susjeda u Istri.

Jolie mu je na to rekla kako njezin partner Brad Pitt već gleda fotografije Hrvatske i da je zainteresiran za moguću kupnju nečega ovdje.

“U zemlji krvi i meda” nije dokumentaran film i nadam se da će ga hrvatska publika kao takvog gledati, te da će prepoznati talent filmske ekipe koja je radila zajedno uprkos nacionalnim i vjerskim razlikama”, rekla je Jolie.

Na crvenom tepihu, postavljenom u predvorju kina, Jolie se, prema vlastitoj želji, zadržala duže nego obično, s obzirom da u Zagrebu nije imala konferenciju za novinare, niti pojedinačne intervjue.

Tamo su je, uz novinare iz Hrvatske i regije, dočekali brojni obožavatelji kojima je dijelila potpise i s kojima se fotografirala.

Među petstotinjak uzvanika, većinom iz hrvatskog kulturnog, političkog i estradnog života, na premijeri su bili i hrvatski predsjednik Ivo Josipović te opoziciona čelnica Jadranka Kosor.

U filmskoj ekipi koja je predstavila film bili su, među ostalima, Zana Marjanović, Goran Kostić, Vanesa Glođo, Branko Đurić i Leon Lučev.

Film Angeline Jolie, koja je ubrzo nakon početka projekcije otišla iz kina u Areni, igrat će u hrvatskim kinima od 18. februara.

Svečani prijem za 700 zvanica

Nakon premijere, održan je svečani prijem za više od 700 uzvanika, na kojem su gastronomski stručnjaci HUP-a Zagreb, pod vodstvom šefa kuhinje hotela Westin, poslužili delicije iz svih dijelova Hrvatske.


Rade Šerbedžija i Branko Đurić [Pixsell]

Osim zbog činjenice da film o ratu u Bosni režira jedna od, prema ocjenama medija, najljepših žena na svijetu, film je u regiji izazvao veliki interes i zbog osjetljive tematike.

U Republici Srpskoj (RS), gdje je proglašen jednostranim, film se neće prikazivati, uz objašnjenje tamošnjeg distributera kako im nije isplativ, jer ga nitko ne želi gledati, no igrat će u kinima u Srbiji, podsjeća Hina.

“U zemlji krvi i meda”, premijerno prikazan u SAD-u krajem godine, bio je nominiran za Zlatni Globus u kategoriji stranog filma, a osvojio je nagradu “Stanley Kramer”, Ceha američkih producenata za radove koji doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način.

U distribuciji “Blitz Filma” i “Videa”, film će se u hrvatskim kinima prikazivati od 18. februara.

Izvor: Agencije