Jokić i Vučević na utakmici najvećih zvijezda NBA

Nikola Jokić ušao je u tim najboljih najviše zahvaljujući glasovima trenera (EPA)

Košarkaši iz Srbije Nikola Jokić (Denver Nuggets) i Crne Gore Nikola Vučević (Orlando Magic) nastupiće na predstojećoj All-Star utakmici NBA lige, dok slovenački košarkaš Luka Dončić (Dallas Mavericks) ipak nije uspeo da osvoji dovoljno glasova navijača, medija, trenera i igrača da bi se plasirao među 24 najbolja, koji će 17. februara u Charlotteu odgirati tradicionalni meč.

Ipak, Dončić će učestvovati na All-Star vikendu i nastupiće u takozvanom meču Zvezda u usponu, kao deo Tima SAD-a, a Bogdan Bogdanović (Sacramento Kings) iz Srbije u toj utakmici će igrati za Tim sveta.

Jokić, kome će to biti prvi nastup na All-Star utakmici, ušao je u tim najboljih najviše zahvaljujući glasovima trenera, koji su poslednji birali.

Navijači, igrači i mediji odabrali su deset startera ranije, a treneri su birali još po sedam igrača.

LeBron i Antetokounmpo biraju timove

Na All-Star utakmici više ne igraju najbolji igrači Zapadne konferencije protiv onih iz Istočne, već će na “draftu” 7. februara LeBron James iz Los Angeles Lakersa i Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucksa, kao kapiteni koji su dobili najviše glasova, birati igrače za svoje timove.

Uz njih, starteri će biti Kevin Durant, Paul George, Steph Curry, James Harden, Kawhi Leonard, Joel Embiid, Kyrie Irving i Kemba Walker.

Osim Jokića, predstojeća All-Star utakmica je debitantska i za Vučevića, kao i za Bena Simmonsa i Khrisa Middletona, koji su među rezervama.

Uz njih četvoricu, na All-Star meču nastupiće i Russell Westbrook, Klay Thompson, Damian Lillard, Anthony Davis, LaMarcus Aldridge, Karl-Anthony Towns, Bradley Beal, Victor Oladipo, Kyle Lowry i Blake Griffin.

Izvor: Agencije