Joe Walsh u predsjedničkoj utrci protiv Donalda Trumpa

Joe Walsh je u Kongresu bio od 2010. do 2012. godine kao kandidat tvrdog krila republikanaca (Wikipedia)

Bivši republikanski kongresmen i radio voditelj Joe Walsh drugi je protivkandidat Donaldu Trumpu na unutarpartijskim izborima republikanaca za predsedničku nominaciju.

On je za Glas Amerike kritikovao Trumpa, koji i dalje ima veliku podršku unutar stranke, nazvavši ga “siledžijom koji je nepodoban za predsedničku funkciju”.

“Kandidovao sam se jer je on [Trump] nepodoban i neko mora da mu stane na put. Kladim se da ima mnogo republikanaca koji misle kao i ja, ali se boje da to i kažu”, rekao je Walsh.

On je nekadašnji član Predstavničkog doma iz Ilinoisa, a tamo je izabran kao kandidat tvrdog krila republikanaca 2010. godine.

Trump uživa podršku republikanaca

U Kongresu je bio do 2012. godine, kada se vratio u Čikago i postao radio voditelj.

Jedini republikanac koji je do sada pokušao da se kandiduje protiv Trumpa je bivši guverner države Massachusetts William Weld, ali on za sada nije dobio dovoljnu podršku da održi kandidaturu.

Nekadašnji guverner Južne Karoline Mark Sanford takođe je kazao da će razmotriti kandidaturu protiv Trumpa zbog rasta fiskalnog duga.

Bilo koji republikanac da se kandiduje protiv Trumpa imaće težak zadatak, jer, prema istraživanju Reutersa i Ipsosa, aktuelni predsednik SAD-a ima podršku 87 odsto članova Republikanske partije, navodi Glas Amerike.

Izvor: Agencije