Ješić više nije trener FK Sarajevo

Ješić se na klupi FK Sarajevo trebao zadržati do kraja 2017. godine (Fena)

Nakon sinoćnjeg poraza od FK Sloboda i eliminacije iz Kupa BiH, Upravni odbor FK Sarajevo održao je sastanak sa stručnim štabom na kojem je dogovoren sporazumni raskid ugovora između FK Sarajevo i Miodraga Ješića i njegovih pomoćnika, potvrđeno je iz kluba.

“Nažalost, ostvareni rezultati na početku proljetnog dijela takmičarske sezone 2015./16. nisu bili zadovoljavajući. Posljednja utakmica donijela je izuzetno lošu igru našeg tima, kao i lošu atmosferu unutar svlačionice zbog čega su šef stručnog štaba Miodrag Ješić i Upravni odbor kluba dogovorili sporazumni raskid ugovora”, kazao je predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica i dodao da se klub rastao s Ješićem u prijateljskoj atmosferi i bez ikakve štete po klub.

Privremeni stručni štab

Kusturica je dodao da nije bilo govora o bilo kakvoj isplati basnoslovnih odšteta, niti bilo kakvih radnji koje bi išle na štetu klubu, prenosi agencija Fena.

“Ovim potezom Upravni odbor želi donijeti pozitivnu promjenu u sportskom segmentu kluba”, kazao je on.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo imenovao je privremeni stručni štab prvog tima, koji će kao šef struke predvoditi Almir Hurtić, šef Akademije. Asistirat će mu osoblje iz Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Privremeni stručni štab će svoju dužnost obavljati na predstojećoj ligaškoj utakmici protiv Slavije, koja je na rasporedu u nedjelju na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”. Očekuje se da potom bude imenovan i formiran novi stručni štab prvog tima.

Ješić je vodio aktuelnog prvaka BiH od septembra prošle godine, a na klupi se trebao zadržati do kraja 2017. godine.

Izvor: Agencije